Ruim een decennium heb ik ervaring met het ontwerpen en vervaardigen van persoonlijke grafmonumenten en urnen. Deze ervaring vertaald zich in een verfijnd inzicht in het proces, de context en de wens van de nabestaanden.

Urnique

Liever geen standaard grafsteen? Een persoonlijk grafmonument, persoonlijke urn of urnenkelder vraagt niet vanzelfsprekend om een ruimer budget dan in serie geproduceerde (fabrieks-) exemplaren.

U kunt bij mij in opdracht bijvoorbeeld een grafmonument of urn laten ontwerpen en maken. U kunt dicht bij de vervaardiging ervan betrokken zijn, of het juist uit handen geven aan de kunstenares. Een opdracht als deze is logischerwijs heel persoonlijk. Geen mens is gelijk. Ik kom daarom graag meer te weten over de persoon die u nu moet missen, zodat de ziel terug kan komen in het werk. Onderaan deze pagina is een kleine selectie foto’s te vinden van eerdere opdrachten.

Persoonlijke urn, urnenkelder of grafmonument laten maken: het proces


Allereerst wil ik u graag ontmoeten om uw ideeën te bespreken. Aan de hand van deze gesprekken ga ik aan de slag met een aantal ontwerpen. Deze ontwerpen worden op papier gezet, waarna u een keuze kunt maken. De materialen waarmee gewerkt kan worden zijn divers, maar bestaan voornamelijk uit glas, keramiek, steen, metaal en hout. Naar gelang uw voorkeur leggen we de laatste hand aan het ontwerp, voordat ik deze ga uitvoeren.

In het geval van twijfel is het mogelijk een tweetal ontwerpen te realiseren, voordat u een definitieve keuze maakt. Voor dit proces kunt u zo veel tijd nemen als u zelf nodig heeft. U hoeft het werk pas af te nemen als u daar aan toe bent, en u kunt eventueel ook het afvullen van de urn aan ons overlaten.

Een afspraak maken


U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen, te bellen, of langs te komen tijdens openingsuren.

Album: